• National Palace Museum- Southern Branch:Revised Landscape Master Plan

National Palace Museum- Southern Branch:
Revised Landscape Master Plan

Chiayi, Taiwan

The museum, designed by Artech, Inc., uses the stroke of the calligrapher’s brush as impetus to the vocabulary of the architecture, as well as of the overall landscape masterplan. The importance of the procession from the parking and staging area, across the small bridge to the museum was given special importance.

The landscape and museum reveals itself as the viewer passes through different areas of the landscape, providing unique views and experiences- borrowing from the Chinese garden philosophy of not revealing the entire garden to the user from any one vantage point. This experience heightens the moment upon viewing the museum for the first time, and as the user approaches the building.

Renderings Courtesy of Artech, Inc.