• Lin-ko Mixed-Use Redevelopment Project
  • Lin-ko Mixed-Use Redevelopment Project

Lin-ko Mixed-Use Redevelopment Project

Lin-ko, Taiwan

The development plan at Lin-ko examines the complex politics of several government agencies that will occupy the entire site. In addition to the building program, a large, public open space component not only connects the spaces within the site, but ‘stitches’ the surrounding uses back together. Significant open spaces run East-West, and North-South with bold landscapes to produce a unique, landmark district.

The concept for the development masterplan utilizes the landscape as a ‘stitch’ for reconnecting the residential communities, future commercial and retail development, and the new MRT station. A series of public open spaces traverses the site East-West, connecting existing and future residential communities. A wide, public promenade extends the length of the site, North-South, connecting the MRT station with future development to the North of the site. This creates two triangular open spaces on either side of the promenade- one as a bio-retention pond which will become the main visual attraction, and its mirrored counterpart- a lush park.