• 2016 World Design Capital
  • 2016 World Design Capital
  • 2016 World Design Capital
  • 2016 World Design Capital
  • 2016 World Design Capital
  • 2016 World Design Capital

2016 World Design Capital

Taipei, Taiwan

Designed as part of Taipei’s award winning bid for World Design Capital, Tianhe Park has become a precedent for what a Second Generation park should be in Taipei— socially, environmentally, and for understanding a park’s contextual relationships. The basis of design resulted from addressing the erosion issues that plague the site (as well as most of Taipei). A Landscape Quilt was carefully blanketed across the densely forested site to mitigate the erosion, as well as providing a striking graphic element that threads throughout the park. A boardwalk weaves through the existing forest, hovering above the Quilt. The existing 300 year-old historic well at the Northern end of the park was restored and reclaims the prestige and honor it deserves by functioning as the ceremonious heart of the park.

The existing drainage channel was partially covered to allow for the creation of an urban plaza that includes a sculptural playground. The remaining open drainage was transformed into a natural water feature- the centerpiece of the new plaza. A sand-blasted mural of the ancient map of the site traces the site’s history along the existing 4m-high retaining wall.